Iconis Digital
3 min readNov 8, 2020

e-commerce: Vrijeme je da pokrenete internet trgovinu.

Ako smo nešto naučili iz trenutne situacije s COVID-19 pandemijom, to je da možete uložiti puno truda, vremena i novca u razvoj svog maloprodajnog poduzeća, restorana i fastfood-a, ali ako niste dostupni svojim kupcima online, sve što ste izgradili može nestati preko noći.

Sjećate li se odlaska u trgovački centar gdje ste mogli provoditi sate istražujući i kupujući proizvode koji su vam potrebni, a zatim popiti kavu ili pojesti brzinski obrok?

Danas je to malo kompliciranije u većini zemalja na svijetu, a povratak na normalan način života čini se jako daleko. Globalna pandemija je tu i promjenila je način na koji kupijemo i razmišljamo o kupovini. Prije je kupovina i prodaja proizvoda bila vrlo jednostavna, a prodaja putem interneta bila je samo jedna od opcija za mnoge poduzetnike.

Tvrtke koje su brzo reagirale u pandemiji i svoje proizvode osim u fizičkim trgovinama ponudili putem online trgovina, znatno su umanjile svoje gubitke i ostvaruju zaradu. Osim dobre online trgovine potrebno je uložiti u pametan digitalni marketing i strategiju ali to je tema za drugi post.

Koje su prednosti internet trgovine?

1. Prevladavanje geografskih ograničenja

Samo prodajom u svojoj fizičkoj trgovini ograničeni ste područjem na kojem se nalazite, ali s e-trgovinom to nije slučaj.

2. Pretraživanje i kupovina proizvoda iz udobnosti doma

Kupcima je jednostavnije i brže pretražiti online trgovinu i kupiti proizvod nego na fizičkim lokacijama.

3. Dostupnost trgovine i proizvoda 24/7

Vaši su proizvodi dostupni potrošačima bez obzira na radno vrijeme u fizičkoj trgovini s vremenskim odmakom koji uključuje dostavu.

4. Prikupljanje važnih podataka o kupcu

Kupci vam ispunjavanjem registracijskog obrasca pružaju korisne informacije kao što su broj tel. email, adresa, datum rođenja i slično. Te informacije možete koristiti za izradu prilagođenog promotivnog sadržaja i time ćete povećati prodaju.

5. Jednostavnije i brže oglašavanje

Osmisliti i pokrenuti digitalnu kampanju za oglašavanje proizvoda je relativno jednostavno i može biti spremno u samo dan-dva, a rezultati mogu biti vidljivi odmah nakon pokretanja kampanje.

6. Detaljne informacije o proizvodu, ponudama i akcijama

Svojim potrošačima možete pružiti detaljnije informacije o svojim proizvodima kao i bolje ponude.

7. Profili kupaca

Kupcima je jednostavnije pratiti svoje troškove, liste željenih proizvoda, narudžbe i akcije.

Zaključak

Internet prodaja raste nevjerojatnom brzinom, a zbog trenutne globalne pandemije više nije pitanje trebate li imati internetsku trgovinu već kada će ona biti online. Ne gubite vrijeme i informirajte se o mogućnostima internet prodaje jer postoje mnoga zanimljiva rješenja, a mi vam možemo pomoći da pronađete pravu tehnologiju za vašu trgovinu.

Pogledajte prezentaciju jedne od naših internet trgovina. Prezentacija je na engleskom jeziku.

Sljedeća tema: Kako pokrenuti internet trgovinu i koju platformu odabrati.